Юрій Бахмат: понад 8 тисяч дерев та 320 тисяч сіянців висадили працівники комунальних підприємств у парках, скверах та лісах столиці у 2023 році (+звіт)

У 2023 році працівники комунальних підприємств, що входять до складу КО «Київзеленбуд» висадили понад 8 тисяч дерев у парках та скверах столиці та 320 тисяч сіянців у міських лісах. Про це зазначив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Юрій Бахмат.

«Попри усі виклики та труднощі нинішніх реалій, ми і надалі працюємо над чистотою та озелененням Києва. Торік працівники наших комунальних підприємств висадили понад 8 тисяч дерев. Основна частина з них – листяні породи. У міських лісах висадили більше 320 тисяч сіянців сосни та заліснили 13,5 га територій, в тому числі й ті, які постраждали внаслідок ракетних атак. Також висадили у парках та скверах близько 80 тисяч кущів та 6.5 мільйона квітів, майже третинах з яких  – багаторічники», – зазначив Юрій Бахмат.

У рамках озеленення столиці протягом 2023 року було видалено омелу з крон 5513 дерев.

Також протягом минулого року працівниками комунальних підприємств було ліквідовано 310 стихійних сміттєзвалищ у зелених зонах столиці та ліквідовано 66 випадків загорянь площею 5,62 га у міських лісах.