Юрій Бахмат: розпочинаємо обробку хвойних дерев у зелених зонах столиці аби запобігти випадкам вандалізму перед новорічними святами

Лісопаркові господарства та районні комунальні підприємства по утриманню зелених насаджень, що входять до складу КО «Київзеленбуд», розпочали обробку хвойних рослин для захисту від вандалізму в передноворічний період. Аби унеможливити самовільну вирубку на дерева наносять нешкідливі хімічні речовини (репеленти), які безпечні для рослин, але у теплому приміщенні виділяють неприємний запах. Оброблені дерева позначають попереджувальними табличками.

«У рамках кампанії із запобігання самовільних вирубок хвойних рослин у передноворічний період, ми розпочали обробку дерев у парках, скверах та лісах столиці. Окрім цього, передбачено спільні рейдові заходи та патрулювання з залученням працівників державної екологічної інспекції та посадовців патрульної поліції. Хочу нагадати, що самовільна вирубка дерев – це правопорушення, яке карається законом», – зазначив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Юрій Бахмат.

Нагадаємо, за кожне самовільно зрубане хвойне дерево передбачено штраф, розмір якого залежить від величини та місцезнаходження зеленого насадження. У лісах – від 759 до 3432 гривень; в межах міста та інших населених пунктів – від 1152 до 1852 гривень; в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду – від 11495 до 52311 гривень.