Юрій Бахмат: весною у Києві знову зацвітуть нідерландські тюльпани

Майже 115 тисяч тюльпанів,  подарованих Королівством Нідерланди, розквітнуть навесні у столиці. Традиційно, основною локацією залишається Майдан Незалежності України. Також побачити  весняні квіти можна буде на Хрещатику, Пейзажній алеї, Європейській площі, парку імені Тараса Шевченка, поруч з Міністерством закордонних справ України та в інших зелених зонах міста.

«Дуже цінно, що у такий складний для України час, іноземні друзі продовжили традицію – вкотре безоплатно передали Києву цибулини сортових тюльпанів! Попри усі цьогорічні складнощі з логістикою – місто таки зацвіте навесні десятками тисяч нідерландських квітів. Висловлюю вдячність Почесному  консулу України у місті Амстердам Емілю де Севрена Жакета за допомогу, співпрацю та підтримку на кожному етапі. Квіткові композиції – наш символ незламності та свободи. Наша віра у перемогу», – зазначив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Юрій Бахмат.

Цього року для столиці України було обрано 16 сортів тюльпанів: Тюльпан тріумф «Charade», Тюльпан тріумф «Purple Raven», Мускарі Американські, Тюльпан піоновидний «Negrita double», Тюльпан карликовий «Yellow Baby», Тюльпан тріумф «Ozon», Тюльпан тріумф «Delta Graffity», Тюльпан тріумф  «Ice lolly» та інші.

«Києву надали сорти тюльпанів, які максимально наближені до кольорів символіки України. Тому головний квітник на Майдані Незалежності буде синьо-жовтого кольору, що символізуватиме свободу нашої нації», – зазначила ландшафтна дизайнерка  КО «Київзеленбуд» Марія Вольська.

Нагадаємо, що проєкт реалізовується за ініціативи Почесного консула України у місті Амстердам Еміля де Севрена Жакета. Вперше тюльпани були висаджені у столиці України у 2020 році як символ Небесної Сотні – на честь героїв та героїнь Революції Гідності.