З артоб’єктами та декоративними рослинами: у Києві відкрили сквер, облаштований за підтримки меценатів

Сьогодні, на вулиці Алматинській, що у Дніпровському районі столиці, за сприяння меценатів, відкрили сквер «Кусум». Територія зеленої зони становить 0,8 га, де уже облаштовано освітлення, системи поливу, доріжки, рулонний та посівний газон, встановлені лави, урни та паркан.  Територію скверу прикрашають 2 артоб’єкти авторства Петра Антипа: «Скіфська Діана» та «Пам`ятник каменю».

Понад 3 місяці працівники КП УЗН Дніпровського району займалися благоустроєм території:  видаляли аварійні дерева, висаджували квіти та кущі.

«Зараз тут висаджено 60 декоративних дерев. В тому числі:  Вишня дрібнопильчата, Клен Фрімана, Черемха віргінська, Ялиця корейська, Клен Гіннала. А також  понад 200 кущів,  серед яких: гортензія, калина, туя західна Вудварі, кизильник, тощо. І понад 1000  декоративних злакових трав. Дякую усім, хто долучився до облаштування цього скверу. Тепер це ще одна прикраса Дніпровського району», – зазначив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Юрій Бахмат.

Основним меценатом облаштування скверу виступила група фармацевтичних компаній «Кусум». Підтримку в озелененні надали розсадник рослин «Наталіс» та компанія «Флорекс Україна». Участь у відкритті скверу взяв Надзвичайний і Повноважний Посол Індії в Україні пан Харш Кумар Джейн.

Протягом цього року, за підтримки меценатів, у Києві висаджено майже 400 дерев, близько тисячі кущів та злакових рослин.