За 4 роки у Києві висаджено 3,3 млн. багаторічних та злакових рослин

У 2022 році ми висадили у столиці майже 720 тисяч багаторічних рослин. Більшість з них зимують у ґрунті, що набагато полегшує догляд за зеленими зонами.

Загалом за 4 роки, починаючи з 2019-го, багаторічних та злакових рослин висаджено 3,3 млн.

Під час створення нових чи оновлення вже існуючих громадських просторів, парків та скверів, замість звичних раніше однорічних квітників, висаджуємо масиви багатолітніх трав’янистих, квітучих, килимових та злакових рослин.

Наприклад, для нещодавно оновленого  громадського простору біля метро Героїв Дніпра обрали міскантуси, війники, буквицю, анемону, шавлію і котовник. На звільненій від МАФів ділянці біля метро Шулявська висадили герань, хосту, барвінок, лілії та купину. А для простору біля Берестейської обрали гісоп, айстру Морозко, ехінацею, ромашки, лілейники,  фаляріс, пеннісетум, снить, кніфофею, осоку та енотеру.

Обираючи багаторічники, слід зважати на їхнє поєднання з іншими насадженнями, як між собою, так і з чагарниками та деревами. Також слід враховувати терміни цвітіння, щоб можна було створювати картинку, яка змінюється протягом сезонів.