Завершується ремонт зеленої зони біля метро Героїв Дніпра

Оновлення зеленої зони біля метро Героїв Дніпра на завершальному етапі. Перед початком ремонтних робіт тут було демонтовано 160 МАФів.

Як зазначив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король, ділянку біля виходу з метро можна охарактеризувати, як зону очікування – тут влаштували перголу. Для освітлення території встановлено 27 опор освітлення. Також як обов’язкова умова під час створення та ремонту зелених зон – поливо-зрошувальна система.

Особливу увагу приділили озелененню території. У трьох центральних точках зеленої зони висадили мультиштамбові вишні тібетські. У лунках – 10 кленів, які утворюють алею, за лавами – 14 вишень декоративних. Плюс близько 1000 чагарників: кизильник, гортензії, спірея сіра та сосна гірська. Гортензії прикрашають простір як безпосередньо у зоні відпочинку, так і відокремлюють зелену зону від трамвайної. І звісно, багаторічники та злакові: міскантуси, війники, буквиця, анемона, шавлія, котовник – усього майже 3300 шт.

«І що головне – нарешті транзитна територія біля кінцевої станції метро Героїв Дніпра є інклюзивною і доступною для кожного», – відзначив Олексій Король.