Наступного року у Києві знову  квітнутимуть голландські тюльпани

Почесний консул України у м. Амстердам Еміль де Севрен Жакет, ініціатор Українсько-голландського фестивалю тюльпані, відвідав локації, де зараз квітнуть тюльпани з Нідерландів. Він котре зазначив, що тюльпани є знаком дружби між Нідерландами та Україною і у такий спосіб Нідерланди висловлюють свою підтримку українцям.

Восени 2022 року нідерландці подарували Києву 125 000 тюльпанів, які цієї весни розквітли на Майдані Незалежності, Хрещатику, Пейзажній алеї, а також у київських парках.

Генеральний директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король розповів: «Українсько-голландський фестиваль тюльпанів – це вже щорічна традиція. І як сьогодні зазначили наші друзі з Нідерландів, наступного року у Києві знову  квітнутимуть голландські тюльпан».  

Вперше проєкт був реалізований у 2020 році за ініціативи Почесного консула України у м. Амстердам Еміля де Севрена Жакета. Перші 100 000 тюльпанів, висаджені у серці столиці, тоді символізували Небесну Сотню – героїв та героїнь Революції Гідності. Зараз це знак підтримки України у її боротьбі за свою свободу та волю, вшанування пам’яті героїв та подяка воїнам, які захищають не тільки свою рідну державу, а й загальні  європейські цінності.