Друзі, запрошуємо кожного, хто має бажання й можливість приєднатися до прибирання нашого рідного міста. Щороку напередодні Дня довкілля ми організовуємо толоки, щоб вкотре нагадати, що чисте місто – це наше чисте майбутнє. Цей рік не буде виключенням.

14 квітня о 10:00 ми розпочинаємо толоки у кожному районі столиці – всього 16 локацій. Все, що від вас потрібно – бажання долучитися і прагнення робити місто кращим разом!

Перейдіть за посиланням  https://bit.ly/toloka22 і оберіть локацію. Про все інше подбають працівники районних КП УЗН: нададуть інвентар, рукавички та організують роботу. За кожною локацією закріплена відповідальна особа, контакти якої вказані у табличці.

До зустрічі!

1 жовтня на Співочому полі відкрилася найромантичніша виставка хризантем «Історії кохання».

Квіткові композиції розповідають про почуття та асоціації, які виникають, коли ми чуємо слово «кохання». 10 основних локацій – це історії з символами, які впізнає кожен.

Тут можна злетіти на крилах любові чи на повітряній кулі, загадати бажання біля дерева у формі серця чи в тунелі кохання, перенестися в Париж – місто закоханих, побачити карету з єдинорогом, який є символом відданого кохання лицаря до дами, сфотографуватися на фоні силуетів закоханих, лебедів та повітряних кульок, ведмедиків Teddy або ж на фоні серця, що символізує «космічну любов», коли зізнаються в коханні «від Місяця до Марса».

«Щорічна виставка хризантем, як і виставка тюльпанів – це традиція. Вона завжди є завершальним яскравим акордом сезону квітів. Для створення «історій кохання» було висаджено близько 30 тисяч кущів хризантем з мільйоном бутонів. Квіти обиралися за кольором: більше червоних, рожевих, багряних, і в доповненням білі й жовті. Романтики додає вечірнє підсвічування композицій», – розповідає генеральний директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

Висота композицій до 2,5 м. Кожна композиція – унікальна. Так, на локації з копією Ейфелевої вежі відтворили з хризантем Марсове поле, а для прогулянки по тунелю кохання знайшли справжній човен.   

«Це не просто інстаграмні локації. Це ціле місто кохання: з купідонами, арками для закоханих, казковими єдинорогами та ведмедиками Teddy. Виставки щороку стають цікавішими, яскравішими. І саме Співоче поле змінюється, ми створюємо комфортні умови для відвідувачів», – зазначає керівник компанії-оператора Співочого поля «Grand Event» Денис Погорєлко.

Виставка працює щодня з 1 до 31 жовтня з 10:00 до 20:00.

Адреса: вул. Лаврська, 31 (Співоче поле Печерського ландшафтного парку).

Вартість квитків: дорослий – 100 грн., дитячий – 25 грн. Дітям до 3 років, пенсіонерам, багатодітним сім’ям, учасникам антитерористичних операцій, інвалідам 1 і 2 груп та учасникам ліквідації наслідків чорнобильської аварії вхід на виставку безкоштовний.

 

20 серпня на Співочому полі відкрилася виставка квітів «У Всесвіті Марії Примаченко», присвячена 30-річчю Незалежності України.

Для створення 10 тематичних квіткових полотен було висаджено майже 300 тисяч рослин. Героями виставки стали фантастичні персонажі картин «Ведмеді на пасіці», «Поліський нирьок», «Молодий левик», «Дракон», «Болотяний звір», «Синій бик», «Бичок-третячок», «Голубка розпустила крила, хоче на землі мира», «Якби Ной умів малювати» та інших робіт художниці. Всі фігури об’ємні, деякі сягають у висоту більше 4 метрів. Є композиції, які об’єднують у собі кілька творів майстрині.

Тема обрана не випадково. Адже Марія Примаченко та її картини у жанрі «наївного мистецтва» є чи не найвідомішим символом українського мистецтва. Роботи українки виставлялися на найвідоміших виставках у Франції, Німеччині, Канаді, Чехії, Польщі, Болгарії та інших країнах світу. Кажуть, Пабло Пікасо захоплювався, що живе в один час із Марією Примаченко, а Марк Шагал, натхненний її творчістю,  сам почав малювати дивних звірів.

Доповненням до головної теми стануть масштабні фігури балерин у національному одязі, які будуть рухатися за допомогою спеціальної аніматроніки.

18 червня офіційно відкрилася літня виставка квітів «Планета диких тварин» на Співочому полі на території Печерського ландшафтного парку.  Темою для створення композицій став різноманітний світ тварин. До 1 серпня тут можна побачити комах, птахів, диких звірів, створених із квітів, сфотографуватися із мурахою, фламінго, черепахою, слоном, страусом, крокодилом та іншими яскравими персонажами.

Було висаджено більше 500 тисяч однорічних рослин, використано металеві конструкції, фанеру та дерево.

Виставка працює щодня з 10:00 до 20:00.

Адреса: вул. Лаврська, 31 (Співоче поле Печерського ландшафтного парку).

Вартість квитків: дорослий – 100 грн, дитячий – 25 грн. Дітям до 3 років, пенсіонерам, багатодітним сім’ям, учасникам антитерористичних операцій, інвалідам 1 і 2 груп та учасникам ліквідації наслідків чорнобильської аварії вхід на виставку безкоштовний.

4 червня у парку «Перемога» у Дніпровському районі оживуть мультфільми – готується до відкриття районна виставка квітів.

На центральній алеї оселилися Губка Боб та його друг Патрік. Хатинка-ананас, в якій живе герой в квадратних штанях, збудована із дерев’яних кругляків. Свій острів у парку «Перемога»  отримали  Angry birds, червоний Ред та жовтий Чак. А смурфики розбили ціле містечко з вітряком, колодязем і власними городом, на якому ростуть справжні кабачки, перець, помідори, соняшники, декоративні полуниця та капуста.

Для створення об’ємних композицій працівники КП УЗН Дніпровського району висадили чорнобривці, колеуси, бегонії, агератум, петунії, сеткреазію, пеларгонії, хлорофітум і «допомогли» із городиною смурфикам. Деякі конструкції сягають до 2,5 м.

Протягом літа виставку заселять нові герої: Баранчик Шон та Октанавти.

Підготовка до виставки квітів – від розробки теми до висадження квіткових композицій – зайняла майже пів року.

07 травня о 10:00 офіційно відкриється традиційна виставка тюльпанів у парку Співоче на території Печерського ландшафтного парку. Виставка триватиме до 23 травня.

Для створення виставки було висаджено більше 700 тисяч квітів 30 сортів. Крім тюльпанів, виставку прикрашають нарциси, гіацинти, крокуси, мускарі.

Саму локацію також оновили до нового сезону. Компанія-оператор парку Співоче встановила нові лави та урни, громадську вбиральню та створила нові зони відпочинку.

21 квітня 2021 р. об 11:30 у парку «Володимирська гірка» (вхід з боку вул. Трьохсвятительської) відбудеться презентація арботома – пристрою для діагностики дерев. Буде показано методи роботи пристрою та проведено обстеження дерев.

Учасники заходу: заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, начальник управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний, генеральний директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

КО «Київзеленбуд» придбало просторовий імпульсний томограф «Арботом», за допомогою якого можна безпечно для рослини дослідити структуру стовбура на наявність, об’єм і конфігурацію порожнин та уражень. Це дає можливість визначити методи лікування та профілактики для збереження дерева. В першу чергу, планується застосовувати арботом для визначення стану вікових та старих дерев.

Акредитація для ЗМІ обов’язкова! Просимо дотримуватися умов карантину, носити маски та користуватися антисептиками.

Місце: «Володимирська гірка» (вхід з боку вул. Трьохсвятительської).

Час: 11:30

Контакти для ЗМІ: 0978275550 – Тетяна Фальчук (прес-секретар КО «Київзеленбуд»).

12 березня 2021 буде проводитися лікування липи Петра Могили – однієї з найстаріших лип Києва, яке є візитівкою міста. Початок о 10:00.

Профілактично-лікувальні роботи проводитиме Ігор Сінгер – біолог-дослідник, експерт  по стану рослин, фахівець з аплікації засобів захисту рослин. Лікування липи Петра Могили – це комплекс заходів, що мають на меті продовжити життя вікового дерева та повинні проводитися систематично. У листопаді-грудні 2018 року вже були проведені комплексні роботи з лікування та санітарно-лікувальна обрізка.

Участь у заході також візьмуть начальник управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний, генеральний директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король, директор КП УЗН Шевченківського району Віталій Цимбалюк, профільна фахівці.

Акредитація журналістів за телефоном 097-827-55-50 (Тетяна Фальчук, прес-секретар КО «Київзеленбуд»).

Кожної осені на Співочому полі зацвітають хризантеми. Цього року вони розкриють таємниці «Світу солодощів». Виставка триватиме з 02 жовтня до 01 листопада.

Кожна з 10 композицій – це окрема історія про солодощі: зефір, шоколад, морозиво та інші улюблені  ласощі. Із 30 тисяч хризантем збудуємо фабрики та заводи, атракціони й королівства. Для створення об’ємних 3D-фігур висотою до 3,5 метрів, встановлюються металеві каркаси.

Нагадуємо про дотримання правил безпеки: одягайте захисні маски, користуйтеся антисептиками та дотримуйтеся соціальної дистанції. Правила відвідування Співочого поля можуть бути зміненими. Тож слідкуйте за анонсами.

 

 

14 серпня відкривається виставка квітів на Співочому полі «Мульт-ленд». На вас чекатимуть Angry Birds, Білосніжка та 7 гномів, Аладдін, Жасмін та Джин, Посіпаки, Міккі Маус, герої мультфільму «В пошуках Немо» та Книги «Джунглів», Шрек, чарівні феї та Рапунцель.

«Мульт-ленд» – це пригоди героїв улюблених мультфільмів у Києві. Для створення 10 історій «Муль-ленду» столичні підприємства по утриманню зелених насаджень висадять більше 300 тисяч квітів:  різні види бегонії, альтернатери, тагетису, колеусу, агератум, сеткреазія та інші. Щоб створити об’ємні 3D-фігури, використають металеві конструкції, дерево та виноградну лозу. Деякі скульптури сягатимуть більше 5 м у висоту», – розповідає в. о. генерального директора КО «Київзеленбуд» Олексій Король.