Новий парк на Троєщині – зелена оаза посеред гамірного міста

09 жовтня мер Києва Віталій Кличко офіційно відкрив першу чергу будівництва парку з водними об’єктами уздовж проспекту генерала Ватутіна між вулицями Оноре де Бальзака та пр-м Маяковського. Загальна територія даного парку у Деснянському районі – 9,5848 га. У 2018 році ремонті роботи проводилася на території площею 2,3 га.

 «Поки ще тепло, ми не припиняємо роботи з облаштування столичних зелених зон. І сьогодні відкриваємо першу чергу ще одного із запланованих на цей рік – нового парку на Троєщині. На місці новоствореного парку раніше були хащі, тому перед початком робіт тут розчистили територію, вирівняли ландшафт, пересадили частину дерев. І ми бачимо, яка тут тепер гарна і комфортна зона відпочинку. І як багато людей приходять вже сюди», – зазначив мер.

Ця зона відпочинку знаходиться посеред спального району міста, тому важливо було створити комфортне місце біля води, де відпочивають родинами, бавляться діти, займаються спортом та просто насолоджуються природою мешканці прилеглих будинків.

Під час першої черги будівництва у парку облаштували 3500 кв. м. прогулянкових доріжок з фібро бетону. З метою благоустрою прилеглої до парку прибудинкові території було прокладено 1500 кв. м. доріжок із ФЕМ. Особливу вагу приділили створенню велосипедних доріжок із архітектурного бетону. Їхня загальна площа складає 650 кв. м. Новий парк назвали позитивним досвідом і взірцем створення паркової велосипедної інфраструктури у Києві.

Для малечі встановили два дитячих ігрових комплекси загальною площею 750 кв.м.

«Роботи ще тривали, а в парку вже було багатолюдно. Як тільки ми завершили встановлення дитячого майданчика, малеча одразу його зайняла. Тепер тут постійно лунає дитячий сміх. Цей парк особливий та атмосферний, його дуже люблять місцеві жителі», – запевнила в. о. генерального директора КО «Київзеленбуд» Наталія Бєлоусова.

Також в оновленій частині парку на березі озера встановлено майданчик для занять спортом – ворк-аут площею 110 кв. м.

Є місце і для тихого відпочинку – альтанка з видом на озеро. А для місцевих рибалок встановлено спеціальні вимостки (35 кв. м.). Також були проведені роботи з розчистки озера на площі 1,14 га  (5000 куб. м.)  та укріплено берег габіонними конструкціями (120 куб. м). Збудовано будиночок садівника із вбиральнею (100 кв. м.), відремонтовано голуб’ятню поруч із парком. Сучасна поливо-зрошувальна система прокладена по всій території першої черги. Для комфортного відпочинку у парку встановлено 30 стилізованих сучасних лав,  35 урн для сміття, 25 опор для LED-освітлення, навігаційні покажчики.

Силами працівників КП УЗН Деснянського району парк було озеленено – засіяно газон на площі 1,9000 га, висаджено більше 1200 рослин, зокрема, дерев, кущів та багаторічних квітів. Сьогодні парк вздовж проспекту Ватутіна – це справжня оаза з чистим озером, яскравими квітниками, килимовими газонами та зручною інфраструктурою.

Нагадаємо, що ця зелена зона відпочинку на Троєщині входить до переліку ТОП-парків столиці.