Чотири парки у Києві обробили проти кліщів

Території чотирьох парків Києва вже обробили від кліщів. Цей захід проводиться з метою мінімізації випадків укусів кліщами мешканців у міських парках та запобігання можливості виникнення та розповсюдження вірусного кліщового енцефаліту, хвороби Лайма.

Фахівцями КП «Профдезінфекція» проведено винищувальну (акарицидну) обробку проти кліщів на території таких зелених зон: парк «Муромець» і парк з водними об’єктами вздовж проспекту Шухевича між проспектом Маяковського та вулицею Бальзака у Деснянському районі, Голосіївський парк у Голосіївському районі та парк Нивки у Шевченківському районі.

Цього місяця запланована обробка території парків «Партизанська Слава» у Дарницькому районі та «Перемога» у Дніпровському районі столиці.

Зауважимо, що задля безпечного відпочинку на територіях зелених зон міста підприємства, що входять до складу КО «Київзеленбуд», постійно проводять комплекс профілактичних санітарно-оздоровчих заходів із боротьби з збудниками хвороб, а саме: видалення сухостою, прорідження чагарників, зняття сухостійних і аварійних дерев, скошування газонів, та встановлення відповідних інформаційних табличок.