Сакури на Майдані Незалежності об’єднали міжнародних партнерів для збору коштів на медицину для прифронтових територій

11 травня 2023 на Майдані Незалежності у Києві представники іноземних організацій висадили символічну Алею міжнародної підтримки України.

7 сакур представляють 7 організацій з різних країн, котрі підтримують Україну та допомагають їй у боротьбі із ворогом. У заході взяли участь організації-представники США, Канади, Литви та Ізраїлю. У подальшому долучаться також Велика Британія, Польща та Німеччина.

Це ще один проєкт Міжнародного благодійного фонду «Парк Перемоги» за підтримки КО «Київзеленбуд». Він об’єднує міжнародні організації з метою збору коштів на потреби медичних закладів та організацій, які функціонують на прифронтових територіях України.

Біля кожного дерева встановлена відповідна «іменна» табличка з назвою країни, QR-кодом  на посилання проєкту з можливістю переказу коштів. 

Міжнародні партнери також розповідатимуть про проєкт на своїх інформаційних платформах. Громадяни країн-партнерів мають можливість долучитись до збору та вписати своє ім’я, цитату, побажання для українців у табличці під деревом своєї країни, висадженому в самому серці України, на центральній площі столиці – Майдані Незалежності.

Олексій Король, генеральний директор КО «Київзеленбуд»: «Сакури на Майдані Незалежності – це можливість вчергове розповісти світові про нашу боротьбу, стійкість нашого народу і заручитися підтримкою й іноземних друзів. Локація обрана не випадково. Адже саме Майдан символізує єдність українців і світу з нами».

Андрій Свинаренко, засновник Міжнародного благодійного «Парк Перемоги» фонду: «Алея міжнародної підтримки України – це про справжніх друзів. Про тих, хто самовіддано підтримує народ України, розділяючи з ним проблеми та виклики, тому що дружба не має кордонів. Про тих, хто став на сторону добра в боротьбі зі злом. У такий спосіб ми оголошуємо про початок збору коштів на медицину для прифронтових регіонів України та медичних закладів і організацій, які борються з наслідками війни».

Це не перші дерева, які «збирають» кошти на нагальні потреби, що виникають в умовах війни. Раніше були висаджені:

  • 5 платанів біля одного з військових шпиталів з метою організації постійного збору коштів на життєво необхідний препарат «Альбумін»;
  • 10 тополь на бул. Лесі Українки, які допомагатимуть збирати кошти на FPV-дрони для бійців ЦСО СБУ «Альфа»;
  • 5 магнолій у сквері Марії Заньковецької, щоб зібрати кошти на закупівлю літніх берців для жінок-військовослужбовців;
  • 15 сакур у сквері на вулиці Героїв полку «Азов» в Оболонському районі на збір коштів на високотехнологічне обладнання для бійців бригади НГУ АЗОВ: 15 комплектів техніки, кожен з яких включає в себе монокуляр нічного бачення PVS-14 та прилад лазерного наведення DBAL-A2.

Інформацію про Міжнародний благодійний фонд «Парк Перемоги» та проєкти, вже розпочаті за підтримки КО «Київзеленбуд», можна знайти на сайті https://victorypark.com.ua/

Довідка:

Організації-представники країн:

  1. США, World of Connection.

World of Connections – це програма LRI Inc. Некомерційна організація, яка зосереджена на тому, щоб зробити світ кращим і щасливішим.  Від початку повномасштабного вторгнення агресора на територію України, волонтери організації повністю зосередились на допомозі українцям. Об’єднуючи можливості міжнародних громадських організацій, які можуть надавати гуманітарну допомогу, World of Connections співпрацює з українськими державними закладами, благодійними організаціями та територіальними громадами, які потребують допомоги.

Детальніше про організацію-партнера: https://worldofconnections.org/ukraine

  1. Канада, ПрАТ «УКСТ «Торонто-Київ», член Канадсько-Української Торгової Палати

Приватне Акціонерне Товариство «Українсько-Канадське Спільне Товариство» Торонто-Київ» – компанія з міжнародним досвідом, яка працює і робить свій вклад на економічному фронті та бере участь у різноманітних ініціативах проєкту ReBuild Ukraine та відбудови України в цілому.

З початком повномасштабної війни веде активну волонтерську діяльність і разом із партнерами та різними організаціями надає допомогу постраждалим сім’ям, забезпечує українських захисників необхідним, починаючи з 2014 року.

  1. Литва, Blue/ Yellow

Blue/Yellow – литовська неурядова організація, яка підтримує збройний спротив України з 2014 року. Забезпечує українських військових і волонтерів нелетальними засобами для боротьби з російською агресією. Народ Литви став не просто небайдужим до проблем українців у війні, а щодня робить безцінний внесок в Перемогу України!

Детальніше про організацію-партнера: https://blue-yellow.lt/ua

  1. Ізраїль, Israel Trauma Coalition (Ізраїльська Коаліція Травми), організація-партнер «Доладу»

Коаліція лікарів-професіоналів з психологічної та травматичної реабілітації, місії яких працюють по всьому світу. Наразі організації коаліції працюють в Україні та розвивають напрямок психологічної реабілітації та роботи з ПТСР для військових та цивільних українців.

Детальніше про організацію-партнера: http://israeltraumacoalition.org/