З Києва стартувала масштабна всеукраїнська реконструкція «Чумацького шляху» в рамках проекту «Шлях/Yol»

25 серпня у парку з водними об’єктами на Троєщині стартувала перша масштабна всеукраїнська реконструкція історичного шляху, яка з’єднає материкову Україну і півострів Крим – Арт-караван «Чумацький шлях».

Локація була обрана не випадково. Під час третьої черги будівництва парку на Троєщині було встановлено альтанку у кримськотатарській стилістиці як символ єднання українців та кримських татар. Відтепер у парку також встановлена кам’яний пам’ятний знак про те, що тут у XV – XIX ст. проходив Чумацький шлях.

Протягом 7 днів, з 25 по 31 серпня, від Києва до Криму (КПВВ «Каланчак») 30 відомих кримськотатарських і українських діячів культури, журналістів, блогерів, представників міст-учасників ініціативи їхатимуть по маршруту – 1250 км дороги через 4 області України по історичному торговому шляху, яким їздили чумаки в Крим по сіль.

Це перша із 7-ми запланованих ініціатив культурно-мистецького проєкту «Шлях/Yol», який має на меті нагадати про нерозривність культурного й історичного зв’язків материкової України й півострова Крим.