Живі огорожі у двох парках Дарницького району

Живі огорожі – екологічний та природний захист для парків та скверів. Вони ефективно очищують повітря, перешкоджають поширенню пилу і знижують рівень шуму. Тому важливо висаджувати живоплоти вздовж доріг. Сьогодні такі огорожі висадили удвох парках Дарницького району.
У парку Воїнів-інтернаціоналістів висадили 210 кленів гінала, які ще називають прирічнимм. Залежно від густоти висаджування та формування крони, цей клен може вирости кущем або невеликим деревом. Живі огорожі з клена гінала – красиві як влітку з насичено зеленим листям, так і восени, коли воно набуває вогняного кольору. Для нижчої огорожі обрали 220 кущів прухироплідника калинолистого жовтого, який протягом кількох тижнів у червні квітне суцвіттями-кошиками.
Територію парку «Прибережний» в затоці Берковщина огороджують від Дніпровської набережної свидиною білою Kesselringii та свидиною відприсковою Flaviramea. Тут висадили перші 200 кущів. Свидина або дерен часто використовується для створення живих огорож як декоративна рослина, що є досить невибагливою у догляді і добре переносить обрізку.