Боротьба з амброзією у столиці

Наприкінці липня починає цвісти амброзія – відома рослина-бур’ян, що вважається одним із найнебезпечніших рослинних алергенів. Період цвітіння може тривати до перших заморозків. Кожна рослина амброзії виробляє до мільярда пилкових зерен, які вітром можуть розноситися на сотні кілометрів.

З метою ліквідації карантинних бур’янів у столиці Київрада прийняла рішення від 11.03.2021 № 414/455 «Про затвердження Концепції по ліквідації карантинних бур’янів у місті Києві», відповідно до якого визначила КО «Київзеленбуд» замовником відповідних робіт.

Комунальні підприємства, організації, установи (районні КП УЗН м. Києва, ЛПГ, ЖЕДи, заклади освіти, дитсадки, медичні заклади тощо) мають надіслати заявку до КО «Київзеленбуд» з метою ліквідації амброзії на їхній балансовій території.

Відповідно до вже надісланих заявок, станом на 29.07.2021 площа виявлених карантинних рослин становить близько 170 га. Вже оброблено препаратом «АМБРОСТОП» 100 га.

«АМБРОСТОП» – один із найдієвіших засобів у боротьбі з амброзією. Цей препарат створений на основі природного мінералу бішофіту. Він не містить пестицидів (гербіцидів), агрохімікатів чи інших небезпечних хімічних сполук. Після обробки «АМБРОСТОПОМ» амброзія в’яне, її пилок стає стерильним, тобто не викликає алергії, а насіння стає фертильним. Даний препарат безпечний для здоров`я та життя людей і тварин, не здійснює негативного впливу на навколишнє середовище, не утворює токсичних сполук у повітряному середовищі і стічних водах у присутності інших речовин.