Навесні у столиці запрацює ще один оновлений фонтан!

Капітальний ремонт фонтану у Наводницькому парку завершено і проведено його повноцінне тижневе тестування. Дехто навіть встиг зробити селфі під час його пусконаладки. На даний момент фонтан законсервований: воду з труб злито, форсунки зняті, система промита антифризовою речовиною, перевірено герметичність з’єднання структурних елементів. Разом з тим, роботи на центральній площі ще тривають – буде влаштовано нове покриття з ФЕМ навколо фонтану, відновлено гранітне покриття сходів, що ведуть до нього, влаштовано пандус до набережної, тому зараз територію огороджують.  

Виконання робіт проводиться за підтримки міського голови Києва Віталія Кличка.

Оновлений фонтан у Наводницькому парку – це класичний динамічний фонтан із підсвічуванням та грою струменів води із сучасним європейським обладнанням. Умовний діаметр чаші  фонтану 32 м. Глибина води в чаші фонтану 0,20-0,30 м. Площа чаші – 620 кв. м.

Для роботи фонтану було встановлено 9 циркуляційних насосів для форсунок, 1 дренажний насос, 4 фільтраційні насоси. Встановлено 88 форсунок та 54 LED-світильники для відтворення динамічних різнокольорових водних малюнків: вертикальні «пінні» струмені води, «водяні лілії», «спіралі» та «веселку». Висота струменів – до 3,5 м. Здається, ніби  човен із засновниками Києва над Дніпром ніби на веселці «злітає» над Дніпром.

Керування фонтаном повністю автоматизовано. Є датчики рівня води, доливу води та автоматична станція дозування реагентів, яку знезаражують воду.

Повністю було переоснащено технічне приміщення та встановлено обладнання, яке відповідає вимогам часу. Проведено всі необхідні роботи з гідроізоляції та герметизації технічного приміщення, влаштовано примусову вентиляцію з метою підтримання плюсової температури у зимовий час та вологості повітря 65%. Перевірено справність роботи обладнання при різкому перепаді температур.

В рамках капремонту центральної частини Наводницького парку було очищено від графіті набережну (1000 кв. м.) та відновлено п’єдестал пам’ятника після пошкоджень вандалами. Проведено благоустрій вхідної групи парку: відремонтовано сходи, встановлено лави та урни, влаштовано більше 4000 кв. м. газону.

Вже навесні наступного року, коли почнеться сезон фонтанів, цей водограй буде повноцінно працювати. Сучасне обладнання дозволить продовжити «сезон» його роботи на місяць.

Пам’ятник засновникам Києва – це візитівка Києва. Молодята приїжджають сюди в день весілля. Є повір’я, якщо закинути букет у човен – подружнє життя буде щасливим. Відтепер у них на пам’ять залишаться ще й чудові фото та враження від неймовірної краси фонтану.

Дякуємо Народному депутату України Анні Пуртовій за ініціативу у виділення коштів на об’єкт за рахунок субвенції соціально-економічного розвитку з державного бюджету місцевим бюджетам.