Олексій Король: Київський бузок у херсонському парку – це символ нашої єдності, підтримки один одного

18 березня 2023 у Бузковому парку у Херсоні висаджували бузок, привезений зі столиці. 
“На прохання Херсонської міської військової адміністрації привезли 70 кущів бузку. Разом з громадою, з тими, хто, лишився в рідному місті, висаджуємо його у Бузковому парку. Тут рік тому, 1 березня, в нерівному бою загинули захисники з місцевої ТрО. 30 кущів є селекційними як вшанування пам’яті героїв. Із саджанцями допомогли Національний ботанічний сад імені М. М. Гришка НАН України та Ботанічний сад ім. акад. О. В. Фоміна”, – зазначав генеральний директор КО “Київзеленбуд” Олексій Король.
Як зазначають в Херсонській міській військовій адміністрації, великокаліберною зброєю було пошкоджено значну частину зелених насаджень, зокрема, й кущів бузку, які й дали назву цьому парку. Висадження бузку тут – вшанування подвигу бійців як символу стійкості й свободи херсонців.
Олексій Король додає: “Київський бузок у херсонському парку – це символ нашої єдності, підтримки один одного. Тільки разом ми можемо більше: перемогти, відновити, відбудувати нашу Україну. Допомагаючи один одному, підтримуючи один одного”. 
Нагадаємо, 1 березня 2022 року став одним із найтрагічніших днів для Херсона з початку повномасштабного вторгнення росіян. У Бузковому парку місцева ТрО, захищаючи рідне місто, зустріла ворожу бронетехніку. У нерівному бою загинули близько 30 захисників.