У Києві «полікували» липу Петра Могили (Укрінформ, 12.03.2021)

У столиці провели профілактично-лікувальні заходи для продовження життя історичної ботанічної пам’ятки – липи Петра Могили.

Як передає кореспондент Укрінформу, комплекс профілактичних заходів провів біолог-дослідник, експерт зі стану рослин, фахівець з аплікації засобів захисту рослин Ігор Сінгер.

«Сьогодні проведено перший етап «лікування» липи Петра Могили – обробка порожнини дерева від сміття. Згодом, коли ґрунт почне розмерзати, буде проведено другий етап — обробка землі та внесення добрив», – розповів Сінгер.

Він також зауважив, що для відновлення історичних рослинних пам‘яток дуже важлива системність і поступовість. Так, біолог вважає, щоб не нашкодити рослині, треба складати конкретний план її відновлення.

Водночас, генеральний директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король, який контролював процес «лікування», підкреслив, що Київзеленбуд з 2018 року відстежує стан липи і вживає всіх необхідних заходів для його покращення. Зокрема, за його словами, цьогоріч на профілактичні заходи було виділено близько шести тисяч гривень.