У найближчу годину та до кінця доби у Києві очікується гроза

🟡 І рівень небезпеки
Укргідрометцентр попереджає, що сьогодні, 11 липня, у найближчу годину та до кінця доби у Києві очікується погіршення погодних умов – можливі грозі зі шквалами.
Дотримуєтеся правил поведінки під час негоди, щоб вберегти себе від травмувань та майно від пошкоджень. Так, перебуваючи на вулиці:
🔸 слід триматися якнайдалі від навісних конструкцій, наприклад, рекламних щитів, ліній електропередачі, а також дерев. Потрібно переконатися, що поруч немає нічого, що може відірватися і впасти при сильних поривах вітру. Заборонено підходити до обірваних дротів і предметів, які зачепилися за дерева, оскільки вони можуть впасти та поранити вас;
🔸 сховайтеся у найближчій будівлі (магазин, бібліотека, торговий центр, під’їзд будинку, кінотеатр тощо) або природному укритті до зменшення поривів вітру;
🔸 не стійте під великими деревами, зокрема, це стосується тополь, не паркуйте під ними транспорт. Дерево або його гілки можуть не витримати сильних поривів вітру і впасти.
❗️ При падінні дерев чи гілок, при травмуванні людей тощо негайно інформуйте екстрені служби за телефонами: 101 або 103. Якщо впало дерево чи зламалися гілки, телефонуйте до аварійно-диспетчерської служби КО «Київзеленбуд» – (044) 272-40-18.